top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraJosef Káles

Jak to vypadá po prvním týdnu jednání

Chtěli bychom své voliče informovat o tom, jak to vypadá po prvním týdnu povolebního vyjednávání o nové koalici pro vedení města Chrudim. Pro nás volbami komunikace s voliči rozhodně neskončila a chceme s vámi nadále otevřeně řešit chrudimskou politiku.


Výsledky voleb v Chrudimi jednoznačně ukázaly, že odcházející koalice SNK ED, ODS, Koalice pro Chrudim a ČSSD nedokázala obhájit své kroky a utrpěla výraznou porážku. Naopak my Chrudimáci a Piráti jsme zaznamenali velký nárůst. ANO je vítězem voleb. Zaznamenáváme od lidí, kteří nám pomáhali s kampaní, a dalších podporovatelů, velkou poptávku po změně. Uvědomujeme si také obrovský nesoulad našich subjektů s republikovou politikou Andreje Babiše.


Náš slogan zněl: „Pojďme oživit Chrudim“. Říkali jsme, že je třeba udělat v Chrudimi velkou změnu, že staří politici, kteří sedí na radnici roky, nové myšlenky nepřinesou. Podle toho jednáme. Je pro nás klíčové, abychom prosadili co nejvíce z našeho programu – oblasti jako zodpovědné hospodaření, větší transparentnost radnice, lepší péče o veřejná prostranství obsahují konkrétní kroky, o kterých se bavíme.


Zatím jsme jednali s panem starostou Řezníčkem (SNK ED), Piráty, místostarostou Čechlovským (ODS) a se zastupiteli zvolenými za ANO. Snažíme se domluvit schůzku s panem Dr. Vondráčkem (jediným za ČSSD). Jak jsme slíbili, s komunisty o koalici mluvit nebudeme. Roman Málek pro nás bohužel není důvěryhodný partner, takže jsme se zatím nepotkali.


Taky stručná ale zásadní zjištění po týdnu vyjednávání:

  • Velmi se shodneme s Piráty. Chtěli bychom s nimi úzce spolupracovat.

  • ODS nepreferuje koalici s námi. Příliš se na chrudimské politice neshodneme.

  • SNK ED nechce jít do koalice bez ODS. Avšak nabízí koaliční varianty s ODS a s námi.

  • Chrudimské ANO je jako vítěz voleb velmi vstřícný. Pojí nás podobný pohled na to, co je potřeba ve městě udělat.

Zvenčí to vypadá, že těch možných kombinací je mnoho. Ale tyto body ukazují, že ta situace bohužel jednoduchá není a možností příliš nemáme. Do opozice jít nechceme, chceme naplnit náš program.


Slíbili jsme změnu a této změny se nebojíme. Chceme jít do vedení města naplno. Ač bychom ve vedení byli nováčky, máme zkušenosti ze soukromého sektoru a v našem okolí se pohybují podporovatelé se zkušenostmi z veřejného sektoru, kteří nám nabízí pomoc.


Věříme, že se do konce příštího týdne dobereme k dohodě, která nasměruje Chrudim tím správným směrem.


Děkujeme za vaši podporu

CHRUDIMÁCI

15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page